NA24.no

Norsk presse på topp

Sist oppdatert:
Ingen steder er pressefriheten større enn her til lands.

Organisasjonen ”Reportere uten grenser” har kåret norsk presse til den frieste i verden, sammen med kollegene i Luxembourg og på Island, skriver Verdens Gang.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

- Når man ser en slik liste, må det være lov å si at dette er fint. Selv om vi ofte er misfornøyde med forholdene i Norge, så lever vi i det store og hele i et land som respekterer ytringsfriheten. Men når det er sagt, så har vi all grunn til å forvente å være på toppen av denne listen, sier Per Edgar Kokkvold, leder i Norsk Presseforbund.

Blant EU-landene er det i Bulgaria pressefriheten er mest truet, først og fremst som følge av en rekke korrupsjonssaker, samt at kriminelle nettverk ved gjentatte anledninger har gått til angrep på journalister.

Også i Frankrike har pressefriheten blitt betydelig innskrenket det siste året.

- Vi kommer til å møte utfordringer i Norge i tiden som kommer også, så vi har ikke lov til å bruke dette som en hvilepute, sier Kokkvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere