NA24.no


Tidligere Petrobras-sjef Jorge Luiz Zelada (bak) er mistenkt for korrupsjon.
Tidligere Petrobras-sjef Jorge Luiz Zelada (bak) er mistenkt for korrupsjon. Foto: Heuler Andrey (Afp / NTB scanpix)

Norsk selskap starter korrupsjonsgransking

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte investeringsselskapet Akastor setter i gang gransking av mulig korrupsjon i et datterselskap i forbindelse med Petrobras-skandalen i Brasil.

Mistanken om korrupsjon i datterselskapet Fjords Processing kommer etter at det er oppdaget to mistenkelige transaksjoner på til sammen drøyt 93.000 dollar (814.000 kroner) på en konto i Monaco som tilhører den fengslede Petrobras-toppen Jorge Luiz Zelada, skriver Dagens Næringsliv.

Akastor understreker at det ikke foreligger anklager mot Fjords Processing så langt.

– Fjords Processing har ikke kjennskap til, eller er blitt anklaget for å ha gjort noe ulovlig. Likevel har selskapet, i samarbeid med eksterne rådgivere og sin eier Akastor iverksatt en intern gransking for å undersøke dette nærmere, sier kommunikasjonsdirektør Tore Langballe i Akastor.

Zelada ble i sommer dratt inn i det som regnes som verdens største korrupsjonssak. Inntil 2. juli var han sjef for den internasjonale virksomheten til det delvis statseide brasilianske oljeselskapet Petrobras, men ble da fengslet i en gigantskandale med røtter tilbake til 2004 da 16 av de største entreprenørselskapene i Brasil sammen dannet et kartell som hadde som formål å svindle Petrobras.

173 personer er så langt tiltalt i saken og mer enn 14 milliarder kroner påstås å ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere