*Nettavisen* Økonomi.

Norsk skip i sivil arrest

Foto: (AP/Scanpix)

Det norskeide skipet «Sichem Pandora» ligger i sivil arrest mens de franske myndighetene avventer bevis for at skipet har rent ned tråleren «Klein Familie».

09.01.06 07:38

Bare en overlevde da tråleren «Klein Familie» med et mannskap på fem gikk ned torsdag morgen. Det norskeide skipet «Sichem Pandora» er mistenkt for å ha rent ned tråleren og fortsatt uten å stoppe.

Det er funnet grønn maling under vannlinjen på det norskeide skipet. Dette mener de pårørende stammer fra sammenstøtet med «Klein Familie».

Rederiet avviser anklagene, og mannskapet på «Sichem Pandora» sier de ikk e har merket noe til noen kollisjon.

- Båten ligger i såkalt sivil arrest, det vil siat arresten er begjært av de pårørende. VI forvnter at det kommer en henvendelse i løpet av mandagen, sier administrerende direktør Claus Thornberg i Tesma Holding til Aftenposten. Tesma Holding er et underselskap av det Oslo-noterte selskapet Camillo Eitzen som disponerer båten.

Thornberg venter på analysen av malingen som skal være funnet på «Sichem Pandora». I mellomtiden har franske myndigheter stoppet all etterforskning av andre fartøyer inntil videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag