NA24.no

Norsk søppel til Sverige

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen (Svein Gustav Wilhelmsen)
Sist oppdatert:
De dårlige tidene gjør at svenskene trenger norsk søppel.

Det er i Göteborg at et søppelhåndteringsfirma nå har startet import av norsk søppel. Det skriver nettutgaven av den svenske Expressen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

- Vi har startet med å importere søppel fra Norge, sier kommunikasjonssjef Christian Kallerdahl i selskapet Renova til avisen.

Bakgrunnen er innbyggerne i Göteborg kaster 20 prosent mindre søppel enn hva som er normalt, og skylden får finanskrisen og den elendige økonomiske utviklingen i Sverige.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Søppel er veldig konjunkturfølsomt. Folk er mer sparsomme og kjøper for eksempel ikke en ny TV. Husholdningsapparater har jo vanligvis en hel del emballasje, sier kommunikasjonssjefen.

Mindre søppel brennes og dette går ut over fjernvarmesatsingen. Derfor har de startet å importere søppel fra kommuner rundt Oslo. Avtalen gjelder i ett år, og skyldes at i Norge er ikke forbrenningskapasiteten av søppel like høy som i Sverige. Dette skal også gi miljømessig gevinst for begge parter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere