NA24.no

Foto: Foto (Svensk politiet)

Norsk storsvindler tatt i Spania

Sist oppdatert:
For å ha kidnappet, ranet og presset rike skandinavere.

Storsvindleren, Philip Holst-Cappelen, som har vært etterlyst for å ha kidnappet, ranet og presset rike skandinavere for flerfoldige millioner, er pågrepet i Spania. Det melder NA24s faste samarbeidspartner i Sverige, Realtid.se.

45 åringen er hovedpersonen i en gruppe der tre av hans medsammensvorne allerede står tiltalt i det svenske rettsvesenet. Etter planen skulle rettsaken mot de tre vært avsluttet idag, men etter pågripelsen av Cappelen er det usikkert hva som skjer, skriver Realtid.se.

Utpressing for millioner
Rettsaken har dreid seg om to tilfeller av utpressing for millioner av kroner i 2009.

- Det er veldig positivt at Cappelen er pågrepet i Spania. Nå gjenstår spørsmålet om hvor den pågrepne skal stilles for retten, sier Ulrika Lindsö, i den svenske påtalemyndigheten, til avisen.

Cappelen forsvant til Spania med 15 millioner kroner fra utpressingene i 2009. Siden det har han vært internasjonalt ettersøkt gjennom Interpol. De tre som nå har stått tiltalt for grovt ran og medvirkning til frihetsberøvelse ble pågrepet da de forsøkte å forlate Sverige i 2009.

- Vi diskuterer hva som skal skje med Cappelen og om pågripelsen av han skal få noen effekt på rettsaken i Stockholm. Det er opp til Spania om de vil utlevere han, sier Lindsö.

En av alternativene skal være å avslutte rettsaken mot de tre, dømme de. Og så kjøre en separat rettsak mot den norske storsvindleren.

Kartla svenske rikinger
I flere måneder fulgte kidnappingsligaen til Holst-Cappelen flere av Sveriges rikeste finanstopper. Det var i 31. august i 2010 at den norske svindlerens kidnappingsliga plukket ut den 47 år gamle finansmannen. Offeret ble deretter tvunget til å overføre 12 millioner kroner til en indonesisk konto. Overføringen tok imidlertid tid, da banken ikke tillot at det ble overført mer enn 200.000 kroner ad gangen.

Etter at Holst-Cappelen nå er tatt, tro svensk politi at de har tatt hele gruppen bak den høyprofilerte kidnappingen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere