NA24.no

Norsk suksess i Sverige

Sist oppdatert:
Svenskene tømmer kontoene for å investere kronene i norske aksjefond.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Skagen Fondene seiler opp som den store vinneren på det svenske sparemarkedet. Så langt i år har svenskene skutt inn over to milliarder kroner i deres aksjefond, ifølge di.se.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg er ikke helt sikker på tallene, men de er i hvert fall i nærheten. Mye av grunnen skyldes jo også at vi har vært svært heldige med de folkene vi har i Sverige, sier Åge K. Westbø, viseadministrerende direktør og ansvarlig for Skagen Fondene sin internasjonale virksomhet, til NA24.

Svenske storsparere
Av 660 millioner svenske kroner som fant veien til aksjefond i oktober havnet hele 440 millioner av disse hos Skagen Fondene.

- Vi er svært godt fornøyde med resultatene i Sverige. Vi har jo vært i Sverige siden 2001 og det virker som at svenskene har fått øynene opp for andre sparealternativer enn banksparingen. Spesielt PPM-sparingen har blitt veldig populær, sier Åge K. Westbø til NA24.

Her hjemme har Skagen Fondene en markedsandel på rundt 25 prosent, og utsiktene for ytterligere vekst i Sverige er svært lovende.

- Svenskene er tradisjonelt veldig sterke på sparing. Dette gjenspeiles blant annet i at hele 70 prosent av ungdommene under 18 år sparer penger. En årsak til at denne andelen er så høy skyldes at foreldrene begynner å spare for barna, sier Westbø.

Fond i vinden
Skagen Fondene har rundt 100.000 PPM-brukere i Sverige som har plassert sine penger i de forskjellige fondene Skagen Global. Kon-Tiki, Vekst, Tellus og Skagen Avkastning. Og Skagen Global blir fremhevet som en suksess.

- Verken vi eller kundene tjener noe på selve transaksjonen, men på selve verdistigningen. Skagen Global har vist seg som et av verdens beste globale fond. Og vi begynner nå å se på Skagen Vekst som et alternativ, sier Westbø.

Men det er ikke bare Skagen Fondene som gjør det bra i Sverige, blant andre gjør også norske Odin det godt på det svenske markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere