NA24.no

Norsk Tipping sliter med konkurranse

Sist oppdatert:
Etter tiår med vekst, butter det for Norsk Tipping. Nye konkurrenter stjeler markedsandeler.

(NA24): Omsetningen på Norsk Tippings spill gikk ned med 4,3 prosent til 9.203 millioner kroner i 2005, sammenlignet med 2004. Dette følger etter et fall på drøyt 1 prosent i 2004, og viser at konkurransen for alvor begynner å merkes i Norsk Tippings hovedkontor på Hamar.

– Økt trykk på spillemarkedet, både fra norske aktører og fra utenlandske bookmakere og pokersteder på internett, påvirker naturlig nok omsetningen hos Norsk Tipping – både lykkespillene, skrapespillene og fotballtippingen merker det, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr, i en pressemelding.

- Samtidig har Norsk Tipping valgt å dempe både markedstrykk og produktfornyelser, for ikke å bidra til enda høyere temperatur i et opphetet spillemarked, fortsetter han.

Norsk Tipping har i mange år vært en av Norges største annonsører, og mange kjente kampanjer har bidratt til å drive en kraftig vekst for spillselskapet.

Bare to økte
Når det gjelder de enkelte spillene, var Oddsen og Joker i vekst, mens de andre spillene viste synkende tendens.

Det største fallet kom for Tipping og Flax, som mistet henholdsvis 9 og 13 prosent av omsetningen.

Til sammen ble det utbetalt 319 premier på over 1 million kroner fra Norsk Tipping i 2005. Den høyeste premien var 20 millioner kroner, og kom i Lotto i juni. Østfoldingene var heldigst - hele 34 premier på over 1 million gikk til Østfold i løpet av 2005.

Kutter
Norsk Tipping har allerede varslet jobbkutt fordi politikerne har utsatt innføringen av monopol på gevinstautomater inntil Høyesterett har behandlet saken og avgitt en endelig rettskraftig dom.

Det er altså ikke bare når det gjelder de tradisjonelle spillene at den siste tiden har gitt motgang for Norsk Tipping.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere