NA24.no

Norsk «wonderboy» får snart USA-dommen

FENGSLET: Svindeltiltalte Waleed Ahmed har sittet 16 måneder i fengsel i USA.
FENGSLET: Svindeltiltalte Waleed Ahmed har sittet 16 måneder i fengsel i USA. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Om to uker faller dommen mot nordmannen som er tiltalt for svindel i USA.

(Nettavisen NA24): Norske Waleed Ahmed har sittet 16 måneder i fengsel i USA. 22-åringen har lenge ventet på dommen. Mandag kom beskjeden om at domsavsigelsen faller 10. mars, opplyser amerikanske domstoler.

Nordmannen risikerer åtte års fengsel om han blir funnet skyldig for svindel.

Ahmed ble pågrepet av FBI på flyplassen i San Fransisco september høsten 2012. Da var han på vei til å forlate USA etter å ha lurt en amerikansk investor til å betale nesten én million dollar, for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Rettigheter Waleed aldri har hatt.

Hadde mus på cellen
Han har tidligere fortalt Nettavisen NA24 om vanskelige og tøffe fengselsforhold i Los Angeles Metropolitan Detention Center.

- Jeg var plassert på isolat i tre uker, og cellene hadde mus, har han tidligere uttalt til Nettavisen NA24.

Ahmed håper på en dom under fire år. Advokaten hans vil legge ned en påstand på rundt to år.

«Wonderboy»
Ahmed var bare tenåring da han våren 2010 kom i norske mediers søkelys med det han hevdet var sin oppfinnelse, en solcellelader for iPhone. Næringstopper, kongelige, politikere og media sto i kø for å hylle nordmannen.

Hans oppfinnelse, som tilsynelatende var mobiletuier med solcelleladere, gjorde ham til stjerne over natten. Innovasjon Norge spyttet 150.000 kroner inn i prosjektet.

Til slutt innrømmet Ahmed at det hele var en bløff.


Andre saker
Tirsdag den 7. januar ble Ahmed ifølge en fraværsdom fra Oslo tingrett dømt til betale en sveitsisk investor 600.000 dollar, pluss 150.550 kroner i saksomkostninger og renter, ifølge Dagens Næringsliv. Forholdet er anmeldt Økokrim.

I tillegg til denne saken er Ahmed tiltalt for grovt bedrageri og falsk politianmeldelse i Follo tingrett etter at han meldte sin BMW stjålet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere