*Nettavisen* Økonomi.

Norske analytikere tror på oljepris over 60 dollar

Foto: Kristian Skårdalsmo (NTB scanpix)

Oslo (NTB): Norske oljeanalytikere er blant de mest optimistiske når oljeprisen skal spås for neste år.

Tre norske analyseselskaper – Pareto Securities, Rystad Energy og DNB Markets – venter en oljepris på 60 dollar fatet eller mer i 2016, viser en gjennomgang som nettavisa Sysla har gjort. Nordea Markets venter en oljepris på 55 dollar fatet.

I dag ligger prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet på om lag 46 dollar fatet.

I de store internasjonale miljøene spås det ifølge Sysla at snittprisen vil ligge på mellom 50 og 55 dollar fatet neste år. Sysla har sammenlignet tolv ulike aktørers forventninger.

Oljeprisen fortsatte å stige svakt onsdag, mens diplomater forsøkte å dempe de geopolitiske spenningene utløst av Tyrkias nedskyting av et russisk krigsfly.

Oljeprisen bykset fram kort tid etter hendelsen tirsdag, på grunn av frykt for at de økte spenningene mellom stormaktene som er involvert i Syria-konflikten, kunne påvirke tilgangen på råolje fra Midtøsten.

Både amerikansk lettolje og nordsjøolje steg med over 1 dollar, men prisstigningen dempet seg i forkant av en amerikansk rapport som ventes å bekrefte at USA igjen bygger opp råoljelagrene.

I Asia-handelen onsdag gikk amerikansk lettolje for 42,99 dollar fatet, en oppgang på 12 cent. Nordsjøolje med levering i januar steg med 23 cent og ble omsatt for 46,35 dollar.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.