NA24.no


OPTIMISME: Norske arbeidsgivere er smått optimistiske, og særlig innenfor olje og gass. Illustrasjonsbilde.
OPTIMISME: Norske arbeidsgivere er smått optimistiske, og særlig innenfor olje og gass. Illustrasjonsbilde. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Norske arbeidsgivere tror på flere ansettelser

Norske arbeidsgivere er smått optimistiske og tror på noe flere nyansettelser i tiden framover, viser en undersøkelse fra bemanningsbyrået ManpowerGroup.

Selskapets ferske arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal viser en «nøktern optimisme» i det norske arbeidsmarkedet, ifølge konsernsjef Maalfrid Brath.

– Vi har sett en positiv utvikling gjennom de siste målingene. Nå ser vi at stemningen er litt mer avventende enn i forrige kvartal, men hovedtrenden er fortsatt positiv, og kurven peker oppover, sier Brath.

Det er ventet oppbemanning i seks av ni sektorer, ifølge undersøkelsen. Sterkest optimisme er det innenfor olje og gass.

– Økt leteaktivitet og flere nye oljefunn har gitt fornyet optimisme til arbeidsgivere i sektoren. Dette er kjærkomne nyheter for et stort antall faglærte arbeidere over hele landet, sier Brath.

Optimismen er størst i Midt-Norge, mens den er lavest i Sør-Vest, ifølge undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere