NA24.no

Flere ganger i løpet av 2014 har svindlere prøvd å bruke Skatteetatens navn for å svindle norske skatteytere.
Flere ganger i løpet av 2014 har svindlere prøvd å bruke Skatteetatens navn for å svindle norske skatteytere. Foto: Privat / Gorm Kallestad (NTB Scanpix)

Norske banker oppgitt over norsk politi

Skatteetaten anmeldte forsøk på svindel som flere tusen nordmenn i sommer ble utsatt for, men politiet henla saken uten etterforskning.

I flere av landets største banker er man oppgitt over at politiet ikke gjorde mer for å forsøke å finne ut hvem som sto bak svindelforsøket med falske eposter i Skatteetatens navn, skriver VG.

I epostene ble mottakeren bedt om å oppgi kredittkortinformasjon for å få tilbakebetalt 6.874,44 skattekroner. Skatteetaten anmeldte svindelforsøket til Oslo politidistrikt 25. juni. En måned senere ble saken henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken.

Også et lignende svindelforsøk som Skatteetaten politianmeldte i begynnelsen av april, ble henlagt med samme begrunnelse. Det samme er ytterligere to lignende saker siden i fjor høst.

Politiet skal nå foreta en gjennomgang av anmeldelsene fra Skatteetaten.

– Finans- og miljøkrimseksjonen vil hente inn de fire sakene fra Skatteetaten, som vi mener er av samme kategori, og se om det foreligger samlet opplysninger som tilsier at det skal iverksettes etterforskning, skriver fungerende seksjonssjef Børre Jæger Walderhaug ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt i en epost til avisen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere