NA24.no

Norske finansgutter menget seg med popens superstjerner

Hele U2-gjengen med (f.v.) The Edge, Larry Mullen jr., og Bono var sammen med de norske finansgutta Arne Fredly (bak The Edge) og Alexander Hansson (ved siden av Fredly) på Champions League-kamp i Monaco tirsdag kveld.
Hele U2-gjengen med (f.v.) The Edge, Larry Mullen jr., og Bono var sammen med de norske finansgutta Arne Fredly (bak The Edge) og Alexander Hansson (ved siden av Fredly) på Champions League-kamp i Monaco tirsdag kveld. Foto: Michael Steele (Getty Images)
Sist oppdatert:
Det var høy stjerne- og milliardærfaktor, da det var fotballfest i de rike og berømtes lekegrind.

Monaco ble snudd på hodet tirsdag kveld da Arsenal kom på besøk i returkampen i Champions League.

Utgangspunktet var bra. Laget fra fyrstebyen hadde knust Arsenal 3-1 på Emirates Stadium og mye skulle til for at London-laget skulle ødelegge festen.

På tribunen hadde en av Monacos store nattklubbeiere invitert, Sammy Sass, noen av sine beste kunder til sin private losje.

Sass driver blant annet restauranten/nattklubben Sass, som er et av de hotteste innstedene i fyrstebyen, og regnes som de rike og berømtes partysted nummer en i Monaco.

I losjen fant vi blant annet hele U2-gjengen med Bono, The Edge og Larry Mullen jr, samt de norske finansguttene Arne Fredly og Alexander Hansson. Begge er bosatt i Monaco. En av Englands rikeste menn, Philip Green, som grunnla Topshop og Topman, samt flere rusisske oligarker, var også i samme losje.

Alexander er sønn av skipsreder Herbjørn Hansson, som er gründer av det amerikanske børsnoterte rederiet, Northern American Tankers. Rederiet har lenge vært en yngling for investorer som liker utbytteaksjer.

God venn av Bono
Alexander Hansson har imidlertid hatt mest fokus på investeringer, fremfor shipping, hvor han er kjent som en dyktig investor.

- Jeg står på egne ben, forvalter mine egne selskaper og gjør mine vurderinger og investeringer helt uavhengig av min fars rederi. Men jeg har selvsagt lært mye av faren min, som ga meg råd om å være fornuftig og ærlig da jeg for alvor kastet meg ut i investeringsbransjen, sa Hansson til Nettavisen for noen år siden.

LES HER: - Jeg står på egne bein

Det er godt kjent i det norsk finansmiljøet at Hansson de siste årene har blitt en god venn av U2s Bono, som kun bor et steinkast unna ham i Monaco.

Finansguttene Arne Fredly og Alexander Hansson koser seg med et av verdens største rockeband, U2.

De skal ofte ha blitt sett på ulike kafeer og nattklubber sammen på hele den franske riviera, fra Monaco i øst til St. Tropez i vest.

Arne Fredly er regnet som en av Oslo Børs beste investorer i samme liga som Øystein Stray Spetalen.

En indre drivkraft
Fredly slo seg opp som aksjemegler i det som nå heter ABG Sundal Collier. I 2000 ga han seg, etter at han hadde opparbeidet seg en formue på 300 millioner kroner. 

- Skal man lykkes, må man ha en indre drivkraft. Det er selvfølgelig ikke et minus å ha et hode som virker, men den indre motivasjonen teller aller mest. Enten du driver med idrett, musikk eller finans, så kommer du ikke særlig langt uten en slik drivkraft, sa Fredly til Nettavisen i forbindelse med «Det Store Intervjuet» for ett år siden.

Her ser du høydepunktene fra kampen han så tirsdag:

LES HER: - Nå må ikke Høyre og Frp ende som tamme kopier av Jens & co

Fredly flyttet til utlandet for over 10 år siden for å forvalte formuen, noe han har gjort på en bemerkelsesverdig bra måte. Hans formue er nå estimert til godt over tre milliarder kroner.

Fredly er som Hansson, bosatt i Monaco, men eier også et av Norges største private hjem, Munkebakken på Fornebu, rett utenfor Oslo. Der kan han boltre seg på over 2.000 kvadratmeter rå luksus.

Europas råeste bilsamling
Investoren er kjent for å være opptatt av raske biler. Helt siden Fredly var en av Norges beste aksjemeglere på 1990-tallet i Oslo, har han kjøpt og solgt raske biler. Man finner noen av verdens råeste sportsbiler i investorens bilsamling.

- Det er jo en fornuftig galskap over denne bilinteressen min. Jeg må være så ubeskjeden å si at jeg kan litt om denne typen biler, og dermed er det også mulig å tjene penger på hobbyen. Men for all del - også jeg taper penger på de vanlige bilene mine. Noe annet er jo dønn umulig, sa Fredly til Nettavisen.

LES HER: Milliardær Arne Fredlys nye fartsmonster vekker oppsikt på YouTube

I videoen under ser man Fredlys McLaren P1, som ble levert fra fabrikken i fjor høst.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere