*Nettavisen* Økonomi.

Norske hotellkonger satser i øst

Wenaasgruppen fortsetter sin hotellsatsing østover. Nå har de kjøpt hotell nummer tre i Russland.

13.05.06 08:41

Wenaasgruppen holder en lav profil i media. Men de satser tungt i eiendom.

Med overtakelsen av det nest største hotellet i St. Petersburg har de nå tre hoteller i Russland – to i St. Petersburg og ett i Murmansk.

Bak Wenaaasgruppen står brødrene Lars og Nils Wenaas med familie. Imperiet styrer de fra hjemplassen Måndalen i Møre og Romsdal.

- Vi har jobbet med Russland i en to tre- år og de siste to årene har vi arbeidet aktivt i St. Petersburg og Russland for å bygge opp en hotellportefølje. Hotell Pulkovskaya er det nest største hotellet i St. Petersburg med 840 rom og bygningsmasse på totalt 60.000 m2, forteller Lars Wenaas til NA24.

To til under bygging
- Etter overtagelsen vil også hotellets kurs og konferanselokaler bli renovert og oppgradert. Vi har inngått en langsiktig managementavtale med Rezidor SAS, og hotellet vil i fremtiden bli et Park Inn hotell, opplyser Wenaas til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

I tillegg til de tre hotellene med totalt 1260 rom har selskapet tidligere kjøpt to sentrale tomter i St. Petersburg hvor det planlegges bygging av cirka 600 hotellrom som vil bli ferdig i 2007. Byggingen av det første hotellet ”Hotel Olympic Park” med 340 rom har startet, forteller Wenaas.

Store inntekter
Wenaasgruppens årlige inntekter fra de 16 hotellene i gruppen er på cirka 400 millioner kroner. Wenaas eier nå 16 hoteller til en verdi av minst seks milliarder kroner. Det mest kjente av dette er Oslo Plaza, som alene er verdt nærmere to milliarder kroner.

Selskapet står bunnsolid og har nå en bokført egenkapital på cirka 2,4 milliarder kroner.

2005 ble et kjempemessig år for familieselskapet. Før skatt hadde gruppen et overskudd på over én milliard kroner.

Hovedgrunnen til det sterke resultatet ifjor var salget av 12 hoteller for rundt 2,5 milliarder kroner. Hotellsalget alene ga en bokført gevinst på mellom 800 millioner og 900 millioner kroner. Gruppen investerer i sentrale hotelleiendommer i større byer, fortrinnsvis hovedsteder i Skandinavia - Vest og Øst-Europa samt Russland.

I tillegg til hotellinvesteringer har gruppen investeringer innenfor shipping og børsnoterte aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag