NA24.no

Norske IT-sjefer er positive

Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Anders Lindgren i Steria.
Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen
Girer opp norske it-investeringer.

46 prosent av norske it-sjefer melder om vekst i neste års it-budsjett. Bare 8 prosent må kutte, viser en undersøkelse byrået Rock IT har utført for it-konsulentselskapet Steria blant 100 it-sjefer i større private og offentlige virksomheter.

– Svarene antyder at mange vil ruste opp it-satsingen, fortsatt usikre tider til tross, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria i en melding.

Han har gjennom flere målinger tatt temperaturen på it-investeringsviljen i næringslivet og offentlig sektor etter finanskrisen.

– Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Lindgren i meldingen.

Tar igjen det tapte
Lindgren påpeker at finanskrisen kan ha bidratt til å bremse litt av den naturlige veksten i it-investeringer, og at mange nå ser behovet for å øke tempoet for å henge med.

I Steria-undersøkelsen «It-sjefens utfordringer», som ble gjennomført i april, fortalte 26 prosent av norske it-sjefer at de hadde fått økt budsjettene sine i 2011, mens 8 prosent måtte klare seg med mindre penger enn året før.

Selv da finanskrisen sto på som verst nølte de fleste toppledere med å kutte i it-budsjettene. Ifølge en tilsvarende undersøkelse foretatt våren 2009 – mens finanskrisen fremdeles var en nyhet – var det bare 14 prosent av norske bedrifter som kuttet i it – mens 20 prosent faktisk økte it-budsjettene.

– Selvsagt kan det være fristende å spare også på it-siden, men i dag er de fleste virksomheter helt avhengige av teknologi. De rette it-grepene kan faktisk bidra til betydelig effektivisering og verdiskaping i en bedrift, og dét er et språk både ledelsen og eierne forstår, kanskje særlig i krisetider, sier Lindgren i meldingen.

Hvor stort tror du neste års (2012) it-budsjett kommer til å bli i din bedrift?

  • Betydelig større enn i 2011: 3%
  • Litt større: 43%
  • Omtrent uendret: 42%
  • Litt mindre: 8%
  • Betydelig mindre: 0%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere