NA24.no

Norske kvinner på europatoppen i ufrivillig deltid

Norge ligger blant topp fem, med 73 prosent kvinner som jobber ufrivillig deltid. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Norge ligger blant topp fem, med 73 prosent kvinner som jobber ufrivillig deltid. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
En stor andel av dem som jobber ufrivillig deltid i Norge, er kvinner. Kvinneandelen er større enn i de fleste andre land i Europa.

Norge kommer godt ut når det gjelder yrkesaktivitet blant kvinner, men av de 70.000 personene som jobber ufrivillig deltid i Norge, er 73 prosent kvinner.

Bare Frankrike, Luxemburg, Sveits og Østerrike har en høyere andel kvinner som er såkalt undersysselsatt, viser tall fra Eurostat, EUs statistikkontor.

Forsker Leif Moland ved forskningsstiftelsen Fafo sier til Nationen at andelen undersysselsatte i Norge derimot er lav.

– Andelen deltidsansatte kvinner er om lag tre ganger så høy som andelen menn. Da er det heller ikke rart om delen undersysselsatte også er høyere blant kvinner enn blant menn. Det blir et spørsmål om hva likestilling er. I Norge ser det ut til at likestilling for en del kvinner er å være yrkesaktiv, men å slippe å jobbe mye, sier han til avisen.

Luxemburg hadde i 2014 høyest andel kvinner som jobber ufrivillig deltid med 77 prosent, mens Romania hadde den laveste, med 34 prosent. Norge ligger blant topp fem, med 73 prosent kvinner som jobber ufrivillig deltid.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere