Gå til sidens hovedinnhold

Norske ledere tjener minst

Selv om flere av de største selskapene er norske, har norske toppledere dårligst lønn i Norden. Sjekk hvem som tjener mest.

En undersøkelse viser at de nordiske børsselskapenes utbetalinger til toppsjefer og styremedlemmer er veldig forskjellig fra land til land. De svenske og finske direktørene tjener mest, mens norske ledere og styremedlemmer får dårligst betalt, skriver di.se.

NA24 - din næringslivsavis

I Norge får konsernsjefene i de største selskapene normalt utbetalt mellom 3,5 og 5,5 millioner norske kroner. Mens det i Sverige, regnet mot den gamle A-listen til børsen i Stockholm, viser seg at lønningene i tilsvarende selskaper ligger rundt åtte millioner i snitt, skriver Svenska Dagbladet.

Tre ganger Aaser
Konsernsjef Svein Aaser i DnB NOR er den best betalte nordmannen i avisens gjennomgang, med en lønn på litt over seks millioner kroner.

Finland topper listen sammen med Sverige. Konsernsjef Björn Wahlroos i forsikringsgiganten Sampo tjener nesten 20 millioner kroner, mens Nokias toppsjef Olli-Pekka Kallasvuo tjener 19,5 millioner. Sveriges best betalte toppledere er Ericssons Carl Henric Svanberg med 20 millioner og Volvos Leif Johansson med 16,5 millioner.

Oppgir ikke lønninger
De best betalte danske lederne følger de svenske og finske. Men i Danmark trenger ikke selskapene å oppgi ledernes lønninger, og derfor holder en del selskaper dem skjult. Men best betalt på den svenske avisens danske liste er toppsjef Henning Dyremose i TDC. Han får utbetalt nesten 13 millioner i lønn og bonuser.

Islands største selskap, Kaupthing Bank, er det 27 største selskapet i Norden. Selskapets konsernsjef, Heidar Mar Sigurdsson, oppgis til å tjene rundt syv millioner i året.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv