NA24.no

Norske medier gir opp Facebook-artikler

Illustrawsjonsfoto: Nettavisens Facebook-side.
Illustrawsjonsfoto: Nettavisens Facebook-side. Foto: Skjermbilde Facebook
I likhet med store mediehus i USA, legger norske medier fra seg Facebooks artikkeltjeneste. Fordelene rettferdiggjorde ikke samarbeidet, ifølge NRK og VG.

- Vi har en tydelig strategi på at vi skal jobbe for at NRKs egne digitale tjenester skal være fullgode alternativer i seg selv. Lastetid og hurtighet er viktig, og det har fått ekstra fokus som følge av instant articles, sier Rune Håkonsen i NRK til Klassekampen. NRK har i likhet med VG sluttet å bruke såkalte «instant articles», og Nettavisen vurderer å gå samme vei.

- Vi så en liten effekt, men den ble ikke så stor som vi og andre mediehus trodde, sier Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for forretningsutvikling og innovasjon i Nettavisen.

Samtidig sier Aller Media at de får inn annonseinntekter på instant articles, og dermed kommer til å fortsette for Dagbladet og flere av mediehusets nettaviser.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere