NA24.no

Norske nakkestøtter best i test

Sist oppdatert:
Flere og flere krasjtester vurderer faren for nakkeslengskader. De fleste av bilene som består testene har nakkestøtter fra Kongsberg.

Det å krasjteste biler har blitt gjort i mange tiår, men fokus på nakkestøtter og faren for nakkeslengskader er forholdsvis nytt.

Kongsberg Automotive (KA) som leverer systemer til bilstoler inkludert nakkestøtter, er glad for å se at bilmodellene som kommer best ut av disse testene har produkter fra nettopp dem.

Mange års tett samarbeid Volvo og Saab, begge kjent for sterkt fokus på sikkerhet, ligger bak disse positive resultatene, skriver Kongsberg Automotive i en pressemelding.

- Sikkerhet, komfort og design er nøkkelord for oss i vår utvikling og produksjon, sier divisjonsdirektøren for Setekomfort i KA, Hans Peter Havdal.

Alt i ett
Han kan videre fortelle at deres produkter inngår i et helhetlig sikkerhetssystem hvor nakkestøtte og sete er en komplett løsning.

- Dette er det få andre leverandører som kan tilby, og systemkompetansen gir oss derfor en unik markedsposisjon, sier han.

Vokser i USA
Kongsberg Automotive opplever økt oppdragsmengde i USA, der de, som en av få leverandører, tilbyr nakkestøtter som tilfredsstiller de nye lovmessige sikkerhetskravene for nakkestøtter i USA.

- På grunn av vårt fokus på sikkerhet har vi opplevd en salgstilvekst i Nord Amerika på nærmere 30 prosent i løpet av de siste seks månedene, sier Havdal.

Vest og øst
Havdal ser lyst på fremtiden, og har en aggressiv vekststrategi for nakkestøtter. Etter å ha befestet sin posisjon på det amerikanske markedet, vil neste steg bli å jobbe mot de asiatiske bilprodusentene.

Kongsberg Automotive ASA utvikler, produserer og markedsfører systemer for girskift, clutchbetjening, setekomfort og stabilisatorstag. Viktige kunder er blant annet Volvo, Saab, Scania, DaimlerChrysler, BMW, Ford, Iveco, Renault, Peugot/Citroen og Toyota.

Konsernet har cirka 2.700 ansatte og en årsomsetning i størrelsesorden 2,75 milliarder kroner. Konsernadministrasjonen holder til i Kongsberg, og produksjonen foregår både i Norge, Sverige, England, Polen, Mexico, Brasil, USA, Korea og Kina.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere