NA24.no

Norske ordre til Keppel-verftet

Bygging av en rigg jackup oppjekkbar verft nybyggingskontrakt
Bygging av en rigg jackup oppjekkbar verft nybyggingskontrakt Foto: ROSLAN RAHMAN (Scanpix)
Både EOC og Solstad Offshore har nå plassert kontrakter ved Keppel-verftet.

Ifølge en pressemelding har Keppel Offshore & Marine Ltd sikret seg nye ordre på til sammen 160 millioner dollar, hvorav ordren fra Oslo-notert EOC Ltd. er den største. Totalt har Keppel så langt i år sikret seg nye kontrakter for 1,5 milliarder dollar.

EOC ble nylig tildelt en kontrakt på utleie av et produksjonsskip, en såkalt FPSO, til oljeselskapet Premier Oil. Det er kontrakten på konverteringen av av et tankskip til en FPSO som nå har gått til Keppel. Dette blir den andre konvertering Keppel gjør for EOC Ltd.

FPSO’en skal ha en produksjonskapasitet på inntil 50.000 fat per dag og en lagringskapasitet på 680.000 fat. Keppel forventer å overlevere FPSO’en til EOC i første kvartal 2011.

Foruten EOC-jobben, så har Keppel også blitt tildelt en kontrakt på ferdigstillelse av rørleggingsfartøyet NorCE Endeavour for NorCe Offshore Ltd. NorCe er et joint-venture-selskap eid av norske Solstad Offshore og singaporske Nortrans Invest.

NorCE-oppdraget forventes ferdigstilt i andre kvartal 2010.

Den tredje kontrakten Keppel har fått torsdag er en oppgraderingskontrakt fra riggkonsernet Transocean. Verftet vil gjennomføre livsforlengende arbeider på den halvtnedsenkbare boreriggen MG Hulme jr i perioden første til andre kvartal neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere