*Nettavisen* Økonomi.

Norske pensjonister i Spania krangler så busta fyker

Her er Arne Tollefsen foran bygget spliden er tuftet på. Foto: Privat

- Klubben har fått mafiatrekk, sier medlem som nå har anmeldt styret.

18.12.14 10:39

Den norske klubben Costa Blanca i Spania har rundt 1.000 betalende medlemmer. Nå har det full krig mellom flere av medlemmene og styret, og beskyldningene hagler.

Stridspørsmålet er klubbhuset til mange millioner kroner.

- Klubben har satt seg i gjeld, hvor har pengene forsvunnet? Den har ikke råd til å betjene dette og den eier ikke en gang tomt eller bygg, så hele greia har blitt en gavepakke til kommunen. På toppen av det hele har de lånt penger uten sikkerhet av flere medlemmer, sier pensjonist Arne Tollefsen til Nettavisen.

Anmeldt styret og ordfører
Tollefsen fronter en gruppe medlemmer som har havnet i en bitter kamp mot styret, som de mener har vannskjøt klubbens økonomi.

- En takstmann utnevnt av domstolen i Alicante har kommet frem til at byggets verdi er på cirka 300.000 euro, vel 2,6 millioner kroner, lavere enn oppgitte 856.041 euro, sier Tollefsen.

Han sier at det har blitt begått grove brudd på klubbens vedtekter og har nå anmeldt styreleder, styret og ordføreren i Alfaz del Pi kommune for korrupsjon.

Fakta

Styreleder Bjørg Svedbergh avviser at det er gjort noe galt.

Tollefsen sier at det er antikorrupsjon (fiscal) i Alicante-provinsen som nå er på saken.

- Her i Spania er det ikke som i Norge. Her går det rett til domstolen, hvor det av justisen blir utnevnt en dommer med flere som tar saken. Veien videre er det myndighetene som styrer og jeg vet at det er full etterforskning.

Tollefsen hevder også at han har blitt nektet tilgang på offisielle dokumenter.

– Det er bare trist at klubbens nye møtested har blitt til en konflikt som dreier seg om min person. Det eneste jeg har ønsket er tilgang til originale tekster i avtaler, tilgang til prosjektregnskapet og bilagene. Jeg med flere har ment at medlemmene har blitt villedet og balansen feilaktig fremstilt. Jeg har blitt sterkt provosert over å bli avvist og at dokumenter har blitt hemmeligholdt. Det er dette som har ført til at denne saken havner i rettsvesenet. Nå er det påtalemakten som tar dette videre og jeg er ikke lenger noen aktør, sier Tollefsen.

- Mangel på folkeskikk
Tollefsen sier at det er bråk i klubben og peker på at det den 24. november ble holdt et informasjonsmøte for klubbens medlemmer om temaet.

- Der ble æresmedlem og ekspresident Bjørn Wahl buet ut da han spurte om disse forholdene. Da han ledet klubben skaffet han kapitalen til klubbhuset. Dette viser at det er mangel på folkeskikk, sier Tollefsen.

På møtet orienterte styret om at de vil suspendere Tollefsen inntil saken mot han er ferdig, men det bryter med vedtektene da konflikter skal avgjøres sivilrettslig.

- Det er mange som støtter meg i dette, men som ikke ønsker å fronte saken. Mange er eldre og ønsker ikke å stå i sentrum av stormen. Fem styremedlemmer trakk seg i løpet av kort tid og det var 33 prosent som stemte mot forslaget.

Han sier at ledelsen i klubben aktivt har forsøkt å få han til å legge ballen død.

- De har prøvd å stoppe meg på alle mulige måter, men det greier de ikke. De har forsøkt å få meg boikottet på restauranter og satt ut beskyldninger om at jeg er farlig. Klubben har fått mafiatrekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.