NA24.no

Norske regissører vil ha noe tilbake fra Netflix

Sesong 3 av TV-serien Lillyhammer har premiere i New York. Steven van Zandt med sin kone Maureen van Zandt. og Netflix chief content officer Ted Sarandos med sin kone Nicole Avant.
Sesong 3 av TV-serien Lillyhammer har premiere i New York. Steven van Zandt med sin kone Maureen van Zandt. og Netflix chief content officer Ted Sarandos med sin kone Nicole Avant. Foto: Pontus Höök (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømmegiganten Netflix omsetter trolig for rundt 650 millioner kroner i året i Norge. Regissører krever at selskapet må gi en andel til nytt, norsk innhold.

Norske filmregissører krever at de som tjener penger på å distribuere film, som Netflix, må reinvestere en viss prosent av omsetningen sin i nytt innhold, skriver Klassekampen.

På bare to og et halvt år har strømmetjenesten Netflix snudd opp ned på det norske filmmarkedet. 1,2 millioner nordmenn har nå tilgang til tjenesten, ifølge en ny undersøkelse.

Hvis vi legger tall fra TNS Gallup til grunn, tjener Netflix om lag 642 millioner kroner i året på norske kunder.

- Dette er ganske sinnssyke tall, og de underbygger at Netflix absolutt må investere enda mer i norsk filmbransje, sier Marianne Kleven, forbundsleder i Norske filmregissører.

Netflix har inngått avtaler med flere distributører om å vise norske filmer. Når selskapet kjøper og bruker nasjonalt innhold, må det også bidra til at det blir laget nye norske filmer og TV-serier, mener Kleven.

- Jeg tror de som bruker Netflix i Norge, har lyst på norsk innhold, sier forbundslederen.

Netflix har så langt bladd opp for én norsk produksjon: For sesong tre av «Lilyhammer» betalte selskapet 96 millioner kroner. I en TNS Gallup-undersøkelse fra i fjor oppgir 30 prosent av norske husstander at de abonnerer på Netflix. Det tilsvarer 677.700 husstander.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere