NA24.no

Norske rigger for dyre

Sist oppdatert:
Norske riggselskaper blir neppe kjøpt opp av amerikanere.

Fondsfinansanalytikeren Kjetil Bakken sier til Finansavisen at han tviler på at amerikanske rigg-giganter vil kjøpe norske selskaper i dagens marked. Riggsektoren på Oslo Børs har vært rekordsterk det siste året. Kraftig rateoppgang og god inntjening, har ved siden av spekulasjoner om oppkjøp og konsolidering, vært årsaken til oppgangen.

Finansavisen skriver at det helt siden i sommer har vært forventninger om at amerikanske riggselskaper, vil komme på banen. Eneste selskap som har vist sin interesse er Noble som prøvde å kuppe Smedvig, men der var det John Fredriksen og SeaDrill som trakk det lengste strået.

Lys fremtid

De amerikanske selskapene som Global Santa Fe og Transocean har vist seg å være langt mer konservative og forsiktige enn norske riggselskaper.

-Hvis en rigg som koster 500 millioner dollar å bygge får en verdi på 800 millioner dollar når den er ferdig, vil ikke amerikanerne velge å betale 800 millioner. Da bestiller de heller riggen selv. Det er vanskelig å være negativ til markedet før du kommer i slutten av 2009. Spørsmålet er om det vil vare til 2010 og utover oppsumerer Kjetil Bakken for finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere