*Nettavisen* Økonomi.

Norske rikinger inn i solsatsing

Foto: Eirik Baardsen (Mediehuset Nettavisen)

Stein Erik Hagen og Torstein Tvenge har sett lyset.

24.03.11 08:45

Stein Erik Hagen, Leiv Askvig, Torstein Tvenge og Ole Petter Lorentzen er med i en ny satsing på solparker i Italia.

- Vi skal være en aktiv og profesjonell eier og utøve industrielt eierskap slik at det blir mulig for investorer å investere i solparker, sier initiativtaker Audun Wickstrand Iversen til Finansavisen.

Wickstrand Iversen har, sammen med tre sentrale personer innen solsatsningen i Statkraft, kjøpt solkraftanlegg i Europa, fortrinnsvis Italia. De har med seg de norske rikingen for å få på plass emisjonen på totalt 120 millioner kroner. Pengene skal brukes til en videreføring av Wickstrand Iversens prosjekt.

Etter emisjonen vil det ny selskapet investere i tre solparker i Italia, som produserer i overkant 10 megawatt med en kostnad på mellom 40 og 50 millioner euro. Investeringen vil også delvis lånefinansieres. Wickstrand Iversen mener avkastningen fra solparkene vil bli høyere enn en satsning på eiendom og vektlegger at kontantstrømmen fra prosjektene vil bli meget stabil.

- Vi var forundret over den stabile kontantstrømmen fra disse solparkene samtidig som det var umulig å få finansiell eksponering mot disse, sier Wickstrand Iversen til Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.