NA24.no


Norske Skog har nådd en avtale om et nytt byttetilbud og refinansieringsbetingelser med GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners.
Norske Skog har nådd en avtale om et nytt byttetilbud og refinansieringsbetingelser med GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Norske Skog med nytt gjeldstilbud - vil kutte gjelden med 1 mrd.

Sist oppdatert:
Advarer om betydelig tap hvis planen mislykkes.

Norske Skog har nådd en avtale om et nytt byttetilbud og refinansieringsbetingelser med GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners.

De to selskapene eier gjennom sine fond en betydelig del av de utestående gjeldspapirene med forfall i 2016 og 2017.

Hensikten med byttetilbudet og refinansieringen er å forlenge forfallsprofilen på gjelden og redusere gjelden i Norske Skog, opplyser Norske Skog.

I henhold til den inngåtte avtalen vil Norske Skog kansellere byttetilbudet lansert 17. november og lansere et nytt tilbud.

Les mer: Norske Skog varsler omfattende refinansiering

- Et mislykket byttetilbud vil gi økte utsikter for gjennomføring av en beredskapsplan for en helhetlig restrukturering av balansen, med potensial for betydelig tap for alle interessenter, advarer Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

I det nye tilbudet vil eierne av senior gjeldspapirer med forfall i 2016 og 2017 byttes i en miks av gjeldspapirer med forfall i 2026, i juni 2019 og i desember 2026, samt i papirer med i praksis evig løpetid (forfall i 2114).

I tillegg tilbys tegning av nye aksjer, til en tegningskurs på 2,24 kroner per aksje. En reparasjonsemisjon er også planlagt.

Oppgjøret innebærer en nominell verdi til eierne av 2016-papirene på 108 prosent av pari verdi, mens 2017-eierne får 83 prosent.

For Norske Skog innebærer tilbudet en reduksjon i netto gjeld på rundt 1 milliard kroner og en innsparing i årlige rentebetalinger på rundt 150 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere