NA24.no

Norske Skog presiserer

Papirkonsernet detaljerer nå guidingen rundt Korea-salget.

Norske Skog har i en melding mandag gitt detaljene for hvordan tapet i forbindelse med salget av papirfabrikkene i Sør-Korea vil påvirke resultatet. Tidligere har konsernet kun meldt at salget vil gi en samlet negativ resultateffekt etter skatt på 800 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge dagens presisering er den samlede effekten etter skatt uendret, men føring vil fordele seg med en tapsføring på omkring 600 millioner kroner på posten "Andre

gevinster og tap" før skatt.

Videre har transaksjonen en beregnet skattekostnad på rundt 200 millioner kroner, slik at totaleffekten etter skatt blir om lag 800 millioner kroner, slik det tidligere er annonsert.

Som omtalt i tidligere børsmelding, har de akkumulerte omregningsdifferansene vært ført direkte mot egenkapitalen gjennom Norske Skogs eiertid, men skal etter regnskapsreglene tas inn i resultatregnskapet når virksomheten blir solgt.

- Denne spesielle føringen har ingen kontanteffekt, og har heller ingen betydning for egenkapitalen i konsernet, skriver Norske Skog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere