NA24.no


- En vellykket gjennomføring av transaksjonene vil vesentlig styrke kapitalstrukturen på mellomlang sikt ved en gjeldsreduksjon, vesentlig forbedring av egenkapitalen, lavere rentebetalinger og forlengelse av betydelig gjeldsforfall, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog.
- En vellykket gjennomføring av transaksjonene vil vesentlig styrke kapitalstrukturen på mellomlang sikt ved en gjeldsreduksjon, vesentlig forbedring av egenkapitalen, lavere rentebetalinger og forlengelse av betydelig gjeldsforfall, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Norske Skog varsler omfattende refinansiering

Sist oppdatert:
Advarer om tap hvis ikke gammel gjeld byttes i nye lån.

Norske Skog vil bytte gjeld som forfaller i 2016 og 2017 med nye lån som forfaller lenger frem i tid.

I tilbudet til obligasjonseierne byttes obligasjoner med forfall i 2016 til nye usikrede obligasjoner med forfall i juni 2019.

I tillegg byttes obligasjoner med forfall i 2017 til en blanding av nye usikrede obligasjoner med forfall i juni 2026 og evigvarende obligasjoner.

De evigvarende obligasjonene vil motta en årlig renteutbetaling på 2 prosent, som kan bli utsatt helt eller delvis, og de vil ha forfall i desember 2114.

Til eierne av 2016-, 2017-, 2021- og 2023-obligasjonene ber papirprodusenten om samtykke til endrede betingelser.

Kronesvekkelse økt gjelden
I tillegg til forlengelse av forfall, er hensikten å oppnå en gjeldsreduksjon og en felles jurisdiksjon for konsernets internasjonale obligasjonslån, skriver Norske Skog i en børsmelding tirsdag.

- En vellykket gjennomføring av transaksjonene vil vesentlig styrke kapitalstrukturen på mellomlang sikt ved en gjeldsreduksjon, vesentlig forbedring av egenkapitalen, lavere rentebetalinger og forlengelse av betydelig gjeldsforfall, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog.

- Den kraftige svekkelsen av den norske kronen har økt netto rentebærende gjeld og redusert bokført egenkapital til et uakseptabelt nivå. Dersom transaksjonen blir fullført, kan vi unngå en omfattende balanse-restrukturering i overskuelig framtid, fortsetter Ombudstvedt.

Advarer om tap
Norske Skog opplyser videre at transaksjonen ikke har vært forhåndsmarkedsført. Tilbudet er gjeldende i 20 virkedager og utløper onsdag 16. desember.

- Det finnes ingen tilgjengelig likviditetsfasilitet til å finansiere en eventuell tilbakebetaling av 2016 eller 2017 obligasjoner eid av investorer som velger å ikke delta i transaksjonen, advarer papirprodusenten.

Mens en gjennomført transaksjon vil «beskytte verdiene», vil det motsatte utfallet vil «trolig medføre en helhetlig balanse-restrukturering med et betydelig eller totalt tap i verdien av 2016 og 2017 obligasjonene», ifølge Norske Skog.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere