NA24.no

Nortel merker forverring

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Et av flaggskipene inne data- og nettverksinfrastruktur varsler tøffere tider.

Nordamerikanske Nortel Networks er fortsatt et av de ledende konsernene internasjonalt på infrastruktur til telekom og it-bransjen. Konsernet var voldsomt i søkelyset i forbindelse med internettboblen, og er fortsatt å anse som en bjelleku for blant annet norske Eltek.

NA24 - din næringslivsavis

Nå varsler Nortel vanskeligere tider og tar blant annet en større nedskrivning på goodwill og senker resultatforventningene. Det er utsikter til svakere vekst i verdensøkonomien og den pågående finanskrisen som er bakgrunnen.

Nedjusterer
Nortel skriver at de på bakgrunn av ytterligere forverring i de økonomiske forholdene og ugunstig utvikling i valuta, nå ser et resultat i år i den nedre delen av tidligere guiding.

De varsler samtidig at de nå forventer et fall i omsetningen på omkring 4 prosent sammenlignet med 2007.

De holder også døren åpen for at de faktiske resultatene kan bli enda svakere enn den reviderte guidingen. Selskapet varsler også nye kostnadsreduserende tiltak. Totalt skal 1.300 stillinger fjerne i løpet av 2008 og 2009. Total effekten av tiltakene skal reduserer driftskostnadene med 400 millioner årlig fra neste år.

Store nedskrivninger
Nortel tar i tredje kvartal en nedskrivning på goodwill og utsatte skattefordeler på heftige 3,21 milliarder dollar på grunn av nedjusterte forventninger fremover.

Resultat før ekstraordinære poster endte med minus 150 millioner dollar, eller 30 cent per aksje. Det var på linje med resultatvarslet gitt i oktober og på nivå med konsensus i markedet.

Omsetningen i tredje kvartal endte på 2,32 milliarder dollar, som også var på linje med estimatene i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere