NA24.no


- Det kraftige oljeprisfallet har tvunget frem langt større fokus på kostnadsoptimalisering og større, mer robuste enheter, sier konstituert North Energy-sjef Knut Sæberg.
- Det kraftige oljeprisfallet har tvunget frem langt større fokus på kostnadsoptimalisering og større, mer robuste enheter, sier konstituert North Energy-sjef Knut Sæberg. Foto: North Energy

North Energy sluker oljeselskap

Kjøper Explora Petroleum for 2,5 millioner dollar.

Oljeselskapet North Energy kjøper Explora Petroleum for et kontantvederlag på 2,5 millioner dollar.

- Transaksjonen gjennomføres ved kjøp av 100 prosent av aksjene i Explora fra selskapets aksjonærer, som består av enkelte ansatte og individuelle aksjonærer, og en gruppe institusjonelle investorer, skriver North Energy i en børsmelding.

Finansieringen av kjøpet skjer gjennom eksisterende kredittfasiliteter og kontantbeholdning.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

North Energy overtar Explora Petroleums netto kontantposisjon, leterefusjon, udekket skattemessig underskudd og fremtidige forpliktelser knyttet til organisasjon og lisensportefølje.

Det kjøpte selskapet hadde 18 ansatte og 16 lisenser på norsk sokkel på avtaletidspunktet. Det inkluderer mindre eierandeler i to funn gjennom PL 378, lokalisert i den nordøstlige delen av Nordsjøen,

Etter kjøpet vil North Energy samle petroleumsvirksomheten i ett selskap.

- North Energy ønsker å bidra aktivt til det vi mener er en nødvendig konsolidering på norsk sokkel. Det kraftige oljeprisfallet har tvunget frem langt større fokus på kostnadsoptimalisering og større, mer robuste enheter, sier konstituert North Energy-sjef Knut Sæberg.

Transaksjonene må godkjennes av norske myndigheter, og forventes fullført i løpet av første kvartal 2016.

Explora Petroleum hadde i 2014 null i inntekter og et EBITDA på minus 96 millioner dollar. Kontantbeholdningen var på 8,4 millioner dollar og egenkapitalen på 13 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere