NA24.no

Northern Offshore trygt i havn

Sist oppdatert:
Riggene drar inn gode inntekter for selskapet.

Riggselskapet Northern Offshore har fått skikk på virksomheten. Høyere dagrater på tre oppjekkbarerigger og bedre utnyttelse og dagrater på den halvsenkbare riggen «Energy Driller» ga et solid opp i inntektene.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Skuffelsen er boreskipet «Energy Searcher» som ikke har vært i oppdrag hele kvartalet.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 16,5 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er en bedring fra et underskudd på 0,8 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultatet økte i til 18,6 millioner dollar fra et driftsunderskudd på 4,1 millioner dollar.

Nettoresultatet ble på 16,6 millioner dollar, men det er inkludert 2,2 millioner dollar i avsetninger i forbindelse med tvilsomme kontoer. Hvis disse postene blir utelatt ville nettoresultatet blitt på 18,8 millioner dollar, opplyser selskapet.

Driftsinntektene vokste til 71,5 millioner dollar fra 43,6 millioner dollar.

- Selv om 2009 vil bli et utfordrende år for hele bransjen, tror jeg at vi har team på plass for å få oss gjennom perioden, kommenterer konsernsjef Marion Woolie.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere