*Nettavisen* Økonomi.

Northug-festen ga klingende mynt i kassen

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Ski-VM bidro til sterk vekst i reiselivsbransjen i årets første kvartal.

31.05.11 08:21

Ski-VM bidro til sterk omsetningvekst i reiselivsbransjen i årets første kvartal. Totalt økte omsetningen for overnattings- og serveringsbedrifter med 9,8 prosent fra samme kvartal i fjor.

Noe av veksten i disse næringene kan trolig tilskrives Ski-VM, et arrangement som satte preg på hovedstaden to uker i februar og mars. Det skriver Statistisk Sentralbyrå i en melding. Blant annet viser fylkesvise tall fra SSBs overnattingsstatistikk at hotellene i Oslo opplevde en særlig sterk vekst i antall gjestedøgn og pris per rom disse to månedene. Også restaurantbransjen i hovedstaden virker å ha tjent godt på Ski-VM, og bidro til en samlet vekst, opp 9,0 prosent for norsk serveringsvirksomhet i første kvartal.

Fortsatt fremgang for transport
De fleste transportnæringene rapporterte også vekst i årets første kvartal. Totalt økte omsetningen for bedrifter i næringshovedområdet transport og lagring med 6,4 prosent fra første kvartal i fjor. Både landtransport og sjøfart kunne vise til økt omsetning. Derimot sliter luftfart, som i første kvartal måtte tåle en nedgang i omsetning på 1,6 prosent fra samme kvartal i fjor.

Godt kvartal for IKT
Omsetningen til bedrifter innenfor informasjon og kommunikasjon økte totalt med 5,8 prosent fra første kvartal 2010 til første kvartal 2011. Veksten var mest markant for bedrifter som tilbyr tjenester tilknyttet informasjonsteknologi.

Denne næringen, som blant annet omfatter programmerings- og datakonsulenttjenester, kunne vise til en omsetningsøkning på hele 12 prosent fra første kvartal 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.