*Nettavisen* Økonomi.

Northug hylles av Johaugs sponsor

Norge trenger Petter Northug. Foto: Foto: Tore Meek

- Staute sjåfører blir grepet. En elektrisk stemning.

Mannen som ga bort 15 milliarder kroner og som har en sterk finger med i spillet om hva du og jeg kan spise og drikke, Torbjørn Johannson, håper Coop og Petter Northug finner en løsning, etter at Northug krasjet i fylla.

- Jeg er veldig glad i langrenn. Norge trenger Petter Northug og det han har å tilby. Derfor håper jeg inderlig at Coop og Petter finner en løsning, sier Johannson til Nettavisen.

- Det vi har vært igjennom med Petters utskeielse, har jo ikke vært noe særlig, men vi glemmer fort. Jeg liker de reklamefilmene som Coop kjører med Petter. De er ganske sjarmerende og hyggelige. Jeg synes Petter er en kjernekar, fortsetter Johannson.

- Vi må være litt romslige.

Torbjørn Johannson er en del av den mektige Johannson-slekten som kontrollerer NorgesGruppen. De har en markedsandel innen detaljhandelen i Norge på over 39 prosent. Butikkjeder som Kiwi, Meny, Ultra og Joker, er alle en del av Johannson-familiens imperium.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Petter Northug er en fin fyr, sier Torbjørn Johannson. Foto: Foto: Magnus Blaker (Nettavisen)

Petter Northug brøt ut av det norske skilandslaget og startet sitt eget lag. Hovedsponsor til hans lag, er Coop.

Søndag den 4. mai i år, tidlig på morgenen, krasjet han stykt med sin bil rett utenfor Trondheim sentrum. Han har innrømmet at det han kjørte i påvirket tilstand, og avventer nå sin straff.

Hendelsen medførte at alle sponsorene gikk i tenkeboksen om de ønsket å fortsette samarbeidet. En etter en kom de på banen og fortalte at de ville fortsette sitt engasjement. Hovedsponsoren avventer imidlertid litt, og har stilt krav til Northug, hvis de skal fortsette samarbeidet. Blant annet skal de ha lagt ned et pokerforbud overfor Petter Northug.

- Vi har Marit og Therese
NorgesGruppen er, sammen med Reitangruppen, en av to sterke konkurrenter til Coop i Norge.

I stallen til Johannson finner du de kvinnelige langrennsstjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen.

- Vi har Marit og Therese og det er vi glad for, sier Johannson.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har Marit og Therese og det er vi glad for, sier Torbjørn Johannson. Foto: Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Petter er en fin fyr
- Men kunne du tenke deg og hatt Petter også?

- Jada, han er en fin fyr.

- Det nytter ikke å sette opp et regnestykke på hva man får ut av et slikt engasjement. Men det samarbeidet vi har med jentene, gir oss mye. De er på mange samlinger og er veldig bra for kulturen. Nå skal de på en samling med 500 sjåfører på Gardermoen.

- Staute sjåfører blir grepet. Det er en elektrisk stemning.

- Reitan tar med sine ansatte til Holmenkollen og legger 10-talls millioner på bordet for å bygge kultur. Hva koster ditt arrangement?

- Det blir nok betydelig billigere enn Reitans, sier han med et smil.

Torbjørn Johannson fortalte i «Det store intervjuet» i Nettavisen, at han angret ingenting på at han hadde gitt sin 50 prosents andel til sin nevø, Johan. I dag ville han trolig ha solgt den for 15 milliarder kroner, hvis han ville.

«DET STORE INTERVJUET»

LES HER: Han ga bort 15 milliarder kroner


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.