NA24.no

Northzone satser stort

Risikokapitalselskapet Northzone Ventures og Wellington Partners satser stort i det svenske teknologiselskapet Replisaurus.

- Vi står for 40 prosent av de 100 millioner kronene som selskapet tilføres, sier Bjørn Stray, partner i Northzone til Realtid.se.

I sommer ble det nordiske risikokapitalselskapet Northzone Ventures nye rekordfond lansert. Med 1,6 milliarder kroner å investere i it-og teknologiselskap, er fondet det største i sitt slag i Norden.

40 millioner kroner i Replisaurus er fondens premiereinvestering. Selskapet har utviklet og fått patent på en teknikk for å tilvirke metallagre i chip.

- Replisaurus har utviklet en unik teknologi med internasjonal potensial innenfor et spennende markedsområde. Vi har høye forventninger til tilveksten, sier norske Bjørn Stray, partner og en av gründerne i Northzone.

Testet i sommer
I vår har Replisaurus i et hjemlig prosjekt testet sin teknologi i samarbeid med en av de globale halvleder-kjempene, samtidig som de har forhandlet med risikokapitalister.

Blant de globale aktørene er Intel, Samsung, Infineon, AMD og Philips markedsledende.

- Om Replisaurus’ metode holder det den lover, revolusjonerer selskapet den etablerte måten å lage halvledere, skrev bladet Ny teknikk i fjor.

- Når tror du på et kommersielt gjennombrudd, det vil si når en eller flere globale aktører innfører Replisaurus’ teknologi?

- 2008, sier Stray.

- Høy risiko
- Utgjør Replisaurus en høy, mellomstor eller lav risiko?

- Det er høy risiko, fordi det er et «seed case». Selskapet har en utviklet teknologi som ennå ikke er kommersialisert. Det vil jeg alltid kalle høy risiko, sier Stray, som jobber fra Northzones Ventures Oslo-kontor. Selskapet har også kontor i Stockholm og København.

Northzone har en investeringshorisont på fem til ti år. Andre svenske selskap Northzone investerer i, er for eksempel Pricerunner og Fox Technology.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere