NA24.no

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nortura med underskudd

Resultat før skatt på minus 44 millioner kroner.

Nortura SA fikk et resultat før skatt i første tertial på minus 44 millioner kroner. Det er 20 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor. Justert for engangseffekter er imidlertid det underliggende resultatet 144 millioner bedre enn på samme tid i fjor. Omsetningen i perioden var 5 449 millioner kroner og det er en økning på 2,5 prosent.

Kutter kraftig
- Vi er brukbart fornøyd med resultatet som først og fremst viser at de siste årenes forbedringsarbeid gir effekter. Kostnadene i selskapet er kuttet kraftig de siste tre – fire årene. Det illustreres godt gjennom at vi i dag har 1000 færre ansatte og 10 færre fabrikker enn ved starten av 2009. Skal vi imidlertid nå de målene vi har satt oss – ikke minst i forhold til å bidra til en akseptabel økonomi hos våre eiere, som er egg- og kjøttprodusentene, må vi fortsette å forbedre lønnsomheten betydelig, sier konsernsjef Runar Larsen, i en pressemelding.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Det er fortsatt et meget sterkt marginpress i hele verdikjeden, og prisene på kjøtt i sluttmarkedet har de siste 12 månedene falt med 1,5 prosent.

Må få ned kostnader
- Vi må derfor fortsatt fokusere på å få ned kostnadsnivået vårt. Den jobben ivaretar vi nå gjennom forbedringsprogrammet Kontinuerlig Forbedring som gjennomføres i alle ledd i organisasjonen. Dette har vist seg å gi raske og varige effekter og er en viktig faktor i resultatforbedringen. I tillegg legger vi nå ytterligere trykk på innovasjon og produktutvikling. Det er viktig for at vi også skal klare å løfte inntektssida vår, sier Larsen i meldingen.

Nortura har nemlig fortsatt ambisjoner om å være lokomotivet i norsk kjøttbransje, ifølge Larsen.

- Skal vi klare det må vi også være best på å utvikle kategoriene både med nylanseringer og videreutvikling av bestselgerne våre. Medaljedrysset over Nortura i det nylig avviklede NM i kjøttprodukter viser at vi klarer begge deler, sier Runar Larsen i meldingen.

Ekstraordinære inntekter fra salget av Nortura Bergen bidro i fjor til å løfte resultatet i 1. tertial i 2011. Det er også hovedforklaringen på at resultatet 1. tertial 2012, justert for engangseffekter, er 144 millioner bedre enn i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere