*Nettavisen* Økonomi.

Nortura-sjefen sparkes på grunn av dårlige resultater

Øverste sjef for Gilde og Prior:

Arne Kristian Kolberg går av som sjef i Nortura. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Arne Kristian Kolberg, sjefen for Nortura, må gå på grunn av manglende resultatoppnåelse.

21.11.18 09:41

Styret kvitter seg med konsernsjef Arne Kristian Kolberg på grunn av flere år med dårligere resultater.

Nortura er en av Norges aller største dagligvareleverandører og står bak merkevarene Gilde og Prior. Selskapet har over 5.000 ansatte og er eid av 19.000 norske bønder.

Les også: Nortura bekymret for store mengder kjøtt på fryselager

Peker i feil retning

Styret begrunner sparkingen med «manglende måloppnåelse, for svake resultater - samt krevende utfordringer i forbindelse med nytt IKT-system» i en melding.

Under Kolbergs tid som toppsjef har resultatene svekket seg. I løpet av årets åtte første måneder har kjøtt- og egg-giganten tapt 135 millioner kroner.

- I det siste er det dessverre for mange piler som peker i feil retning, og vi har ikke tid til å vente for lenge på betydelige forbedringer. Styret ser seg derfor nødt til å gjøre denne endringen nå, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i meldingen.

Les også: Tørken førte til unormalt mye slakt

Nortura hadde en omsetning på 24 milliarder kroner i fjor, men et resultat før skatt på skarve 70 millioner kroner. Fra januar til august var omsetning på 15 milliarder kroner, mens resultat før skatt var -135 millioner kroner.

Styrelederen takker samtidig Kolberg, som har jobbet i selskapet i 20 år, for innsatsen.

- Kolberg har de siste årene ledet selskapet gjennom mange store og krevende endringer. Jeg er takknemlig for den innsatsen han har gjort gjennom 20 år for Nortura og de siste fem som konsernsjef, sier hun.

Ønsker lykke til

Visekonsernsjef Hans Thorn Wittussen konstitueres som ny konsernsjef, mens konserndirektør for produksjon, Lisbeth Svendsen, konstitueres som ny visekonsernsjef.

Kolberg selv tar tilsynelatende beslutningen med fatning.

- Når jeg nå ikke klarer å oppnår de resultatene som styret forventer, er det deres rett og plikt å gjøre noe med det. Det har jeg full respekt for, og jeg vil ønske konsernet all lykke til videre, sier Kolberg i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag