Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian: 13 prosent passasjervekst i januar

Norwegian hadde en passasjervekst i januar på 13 prosent.

Flyselskapet fraktet i årets første måned 2,64 millioner passasjerer. I januar 2018 valgte 2,33 millioner passasjerer å bruke flyene til Bjørn Kjos & Co. Det var en økning på 11 prosent sammenliknet med januar 2017. Passasjerveksten fra januar 2018 til januar 2019 er altså på 13 prosent.

Kapasiteten i perioden økte med 27 prosent, mens kabinfaktoren var på 76,1 prosent, og det er en nedgang på 5,9 prosentpoeng fra januar 2018.

- Vi er godt fornøyd med passasjerveksten i januar, en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Etter en periode med kraftig ekspansjon vil veksten nå avta, og vi skal redusere kostnader og øke lønnsomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en melding på selskapets hjemmesider.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flygningene i januar (opp 0,6 prosentpoeng) og punktligheten var på 79,8 prosent (opp 7,4 prosentpoeng).

I fjor fløy over 37 millioner passasjerer med Norwegian, som var en økning på 13 prosent sammenliknet med 2017. I desember økte antall passasjerer med 15 prosent, fra 2,4 til 2,8 millioner.

Det har vært noen turbulente dager for Norwegian. Det børsnoterte flyselskapet opplyste i slutten av januar at de henter inn 3 milliarder kroner i ny egenkapital. Aksjeutvidelsen er blant annet garantert av John Fredriksen, men nyheten førte til et kraftig kursfall i markedet.

Ned 46 prosent

Norwegian-aksjen har det seneste året hatt en elendig kursutvikling, med en nedgang på hele 46 prosent. Så langt i år er kursnedgangen på 28 prosent, men det har vært en liten kursoppgang siden nyheten om aksjeutvidelsen kom 30. januar.

Norwegian opplyste nylig at selskapet selger to fly som for tiden er leid ut til andre selskaper. Dette bidrar likviditeten med over 200 millioner kroner etter nedbetaling av gjeld.

Kommentarer til denne saken