NA24.no

Norwegian-ansatte truer med streik

Norwegians kabinpersonale vil ha gjeninnført ytelsespensjonen de mistet for ett år siden og som ble erstattet med en innskuddsordning som gir lavere pensjonsutbetaling.
Norwegians kabinpersonale vil ha gjeninnført ytelsespensjonen de mistet for ett år siden og som ble erstattet med en innskuddsordning som gir lavere pensjonsutbetaling. Foto: Johan Nilsson (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Norwegians kabinansatte vil ha tilbake ytelsespensjonen de mistet i fjor, og truer med streik om tre uker.

Bare timer før de kabinansatte fikk ny arbeidsgiver i underselskapene Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark fredag, ble det brudd i forhandlingene om en ny kollektivavtale mellom ledelsen og kabinforeningen, skriver Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

Kabinpersonalet vil ha gjeninnført ytelsespensjonen de mistet for ett år siden og som ble erstattet med en innskuddsordning som gir lavere pensjonsutbetaling.

Norwegian-pilotene har forhandlingsrett om pensjon og fikk den gamle pensjonsavtalen tilbake etter at de truet med streik i fjor.

– Forhandlingsrett om pensjon er et viktig krav, sier leder Marit Lindén i Norwegian Kabinforening til avisen.

Foreningen støtter seg ifølge Dagens Næringsliv på at Widerøes kabinforening fikk gjennomslag for forhandlingsrett i mai i fjor.

Overføringen av ansatte fredag skjedde tre dager tidligere enn det som var varslet 17. mars. Forhandlingsbruddet samme dag skjedde før partene hadde startet forhandlinger. Lindén sier YS-foreningen Parat kan varsle plassoppsigelse med 16 dagers frist en av de nærmeste dagene. (NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere