NA24.no

Piloter i Norwegian etterlyser mer konkret støtte fra Ap og LO - her ved LO-leder Gerd Kristiansen under et representantskapmøte i Folkets Hus
Piloter i Norwegian etterlyser mer konkret støtte fra Ap og LO - her ved LO-leder Gerd Kristiansen under et representantskapmøte i Folkets Hus Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Norwegian-flygerne kritiserer fagbevegelsen for passivitet

Sist oppdatert:
Flygerne i Norwegian er skuffet over fagbevegelsen og fortviler over det de mener er omfattende streikebryteri.

- Ingen sier noe om det omfattende streikebryteriet som går for seg. Hvis en fortsetter å sitte stille, har fagbevegelsen utspilt sin rolle, sier Oddbjørn Holsether, som sitter i styret i Norwegian Pilot Union, til Klassekampen.

Han beskylder Norwegian for å ha erstattet streikende flygere både ved å bruke flygere på kontrakt fra andre baser og ved å leie inn fly med mannskap.

NPUs leder Halvor Vatnar sier til Klassekampen at han mener de politiske partiene har vært unnlatende i saken.

- Hvordan kan de sitte stille og se på omfattende streikebryteri i en arbeidskamp som til de grader går på grunnleggende prinsipper i norsk arbeidsliv? spør han.

Norwegian har avvist alle påstander om streikebryteri, og har vist til at alle fly i selskapet Norwegian Air Norway, der flygerne er ansatt, står på bakken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere