NA24.no

Norwegian går på skinner

Sist oppdatert:
Passasjerene strømmet til lavprisutfordreren i april.

Norwegian melder tirsdag morgen de i april fraktet 457.296 passasjerer i april, noe som er en økning på 26 prosent, eller 95.749 passasjerer, fra april 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Passasjertrafikken, eller omsetning per passasjer, økte med 42 prosent. Total kapasitet økte med 45 prosent mens kabinfaktoren var på 78 prosent, en nedgang på to prosent fra samme periode i fjor.

Selskapet forventer en avkastning (yield) på størrelsesorden 0,69 kroner i april.

Ekspansjon
Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med selskapets ekspansjon og oppstart av nye ruter i perioden mai 2006 til april 2007, samt tilpasning av produksjonen og stadig økende passasjertilgang, melder selskapet.

Passasjertrafikken innenlands hadde en økning på 7 prosent, samtidig som kapasiteten hadde en økning på 13 prosent. Kabinfaktoren ble 77 prosent mot 81 prosent i samme periode i fjor. Trafikken innenlands har en positiv utvikling tatt i betraktning en produksjonsøkning i størrelsesorden 20 prosent for selskapets ruter i Sør-Norge.

Utenlands økte passasjertrafikken 61 prosent samtidig som kapasiteten er økt 62 prosent. Kabinfaktoren ble 79 prosent. Utvikling i kabinfaktor henger i hovedsak sammen med innarbeidelse av selskapets ekspansjon, da spesielt oppstart av ruteflygninger fra Polen til Europa, melder selskapet.

For april forventer selskapet en yield reduksjon på 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Yieldutviklingen henger i hovedsak sammen med endringer i selskapets ruteportefølje og en lengre gjennomsnittlig flydistanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere