NA24.no

Norwegian har blitt en pengemaskin

(Norwegian/BA)
En fornøyd Norwegian-sjef Bjørn Kjos la torsdag morgen fram kvartalsresultat som løfter selskapet til nye høyder.

Norwegian fikk i andre kvartal et resultat før skatt på 276,9 millioner kroner, sammenlignet med 125 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

– Dette har vært godt kvartal for Norwegian hvor vi ser tydelige resultater av den strategien selskapet har lagt. Vi har endelig kommet i gang med langdistanseflygningene, og vi har åpnet ny base i London. Samtidig har vi greid å kutte kostnadene, noe som er helt nødvendig i en så konkurranseutsatt bransje som luftfarten, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Omsetningen økte i samme periode fra 3.169,7 millioner kroner til 4.012,1 millioner kroner. Driftsresultatet ble også forbedret, opp fra 322,3 millioner kroner i fjorårets andre kvartal til 446,1 millioner kroner i årets andre kvartal.

Rapporten viser også at passasjerveksten økte 23 prosent, til 5,5 millioner reisende. Norwegian viser også til en trafikkvekst (RPK) på 35 prosent i samme periode. RPK-oppgangen har sammenheng med at hver passasjer nå flyr vesentlig lenger enn for ett år siden, noe som igjen kan settes i sammenheng med at Norwegian nå har flere langdistanseruter enn før.

Fyllingsgraden, det vil si antall flyseter som er i bruk, økte fra 76 prosent i fjorårets andre kvartal til 77 prosent i årets andre kvartal. På langdistanserutene er fyllingsgraden nå på 96 prosent. Fra Norwegians nye base på Gatwick utenfor London er fyllingsgraden på middelhavsrutene på 85 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere