NA24.no

(Norwegian)

Norwegian kan flagge hjem Dreamliner-flyene

Norwegian må trolig flytte hjem Dreamliner-flyene fra Irland før fellesferien for å få lov til å bruke dem i Norge.

Selskapets seks Dreamliner-fly er i dag stasjonert i Irland. Antakelig må Norwegian flytte flyene til Norge innen 16. juni for å få lov til å bruke dem i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har dialog med Luftfartstilsynet, og forbereder en overføring av Dreamliner-flyene fra irsk til norsk luftfartsregister, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Norwegian skal fortsette å bruke innleid mannskap fra Thailand, USA og Storbritannia. Selskapet avviser Norsk Flygerforbunds påstand om at mannskap fra andre kontinenter er i strid med norsk lov hvis flyene er registrert i Norge.

Så lenge mannskapet bare mellomlander i Norge over natten, er det anledning til å bruke mannskap fra land utenfor Europa på norske fly, mener Norwegian.

- Om Norwegian som eneste selskap skal bli nektet å bruke eget mannskap, så må vi i verste fall la være å fly langdistanse til og fra Oslo og andre norske flyplasser, sier Skånvik.

Norwegian venter fortsatt på svar fra USA om trafikkrettigheter til og fra landet. Inntil USAs transportdepartement har godkjent søknaden, får ikke Norwegians irske flyselskap Norwegian Air International (NAI) lande i USA. I mellomtiden har Norwegian fått lov til å leie inn de irskregistrerte flyene til den norske virksomheten, og det er denne virksomheten som Luftfartstilsynet har gitt midlertidig tillatelse for fram til 16. juni.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere