NA24.no

Norwegian kan sluke nytt flyselskap

(Scanpix/Montasje)
Sist oppdatert:
Kan få kloa i åtte nye langdistansefly av typen Dreamliner.

Ifølge Dagens Næringsliv snuser Norwegian-sjef Bjøn Kjos på det polske statlige flyselskapet LOT. Selskapet er i øknonomiske problemer og leter etter private løsninger.

- Jeg kan bekrefte at Bjørn har vært på møte hos myndighetene i Polen. Innholdet i samtalene kan jeg ikke si noe om, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sisstel Skånvik til avisa.

Årsaken til interessen i selskapet skal være at selskapet allerede har to fly av typen Boeing 787 Dreamliner, og bestillinger på seks til. Ved å kjøpe et flyselskap som går med underskudd, rundt 550 millioner kroner i fjor ifølge ryktene, er håpet å kunne plukke opp disse flyene billig.

DN viser til at betalingsviljen for flyselskaper har blitt svært lav de siste årene. Da Lufthansa kjøpte Austrian Airlines, betalte en like over én million kroner, mens den Østerriske staten overtok pensjonsforpliktelser for fire milliarder.

Talsperson Wojciech Konefal i det polske finansdepartementet bekrefter at en nå jobber med et salg.

- Privatiersingsprosessen pågår, og vi har kontakt med mulige private investorer. Men vi sier ingenting om samtalene underveis, sier han.

LOT har i dag 33 kortdistansefly og 7 langdistansefly, og en omsetning på rundt 5,8 milliarder kroner. Den største eieren er den polske stat med 68 prosent.

Om kjøpet blir noe av, blir det ikke Norwegians første overtagelse. Norwegian kjøpte i 2007 flyselskapet FlyNordic.

Les også: Norwegian blir størst i Norden

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere