Dommerpanelets begrunnelse var Norwegians innovative og fremtidsrettede lavprisstrategi, internasjonale ekspansjon og «banebrytende» innføring av den nye flytypen Boeing 737 MAX som muliggjør interkontinentale reiser med mindre fly til enda lavere priser.

Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos mottok prisen i London:

- Det er en glede å ta imot denne prisen på vegne av alle de dedikerte medarbeiderne våre i Norwegian. Jeg er stolt over at Norwegians lave priser, nye og drivstoffeffektive fly, hyggelige service og globale ekspansjon blir anerkjent av bransjekolleger. En pris som dette gir ekstra motivasjon til å fortsette å jobbe for at alle skal ha råd til å fly, sier Bjørn Kjos.

Les Det store intervjuet med Bjørn Kjos: - Jeg er langt på overtid

- Norwegians innovasjonsevne og bruk av ny teknologi har endret luftfarten. Norwegians strategi har bidratt betydelig til verdiskapning i bransjen og selskapet er i ferd med å utvikle seg fra et europeisk lavprisselskap til et globalt selskap stadig flere reisende kjenner til, sier Peter Harbison, Executive Chairman av CAPA.

Tidligere i år ble Norwegian kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter for tredje år på rad og Europas beste lavprisselskap for femte år på rad av SkyTrax World Airline Awards.

Om CAPA:
CAPA – Centre for Aviation – er verdens ledende leverandør av analyser innen luftfart.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her