*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian kjøper 19 nye Dreamliner-fly

Bjørn Kjos legger inn nye storordre på Dreamliner-fly hos Boeing. Foto: Ole Eikeland (Nettavisen)

Flyselskapet plasserer ny storordre hos Boeing.

22.10.15 13:21

Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets har signert en avtale med Boeing om å kjøpe 19 fly av typen 787-9 Dreamliner.

Det opplyser flyselskapet i en melding.

Alle flyene vil bli leaset og driftet av Norwegian.

Leveringen av de nye Dreamliner-flyene vil finne sted fra 2017 til 2020.

- Avtalen er den største enkeltordren av 787-9 i Europa og inkluderer kjøpsopsjoner for ytterligere ti fly av samme type, skriver flyselskapet i meldingen.

Fra analytikerhold får Kjos tommelen opp.

- Norwegian har truffet planken på langdistanse. De er minst fem år foran konkurrentene og det er også en kommersiell suksess. Det er der de store flyselskapene i dag tjener penger, men ingen andre lavprisaktører er i det markedet, sier Fondsfinans-analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul til Nettavisen Stocklink.

På Oslo Børs går likevel Norwegian-aksjen inn for landing, til tross for milliardresultat.

Sjekk ut hvordan det går med Norwegian-aksjen her.

Mangedobler flåten

Fra før opererer Norwegian åtte Boeing 787-8 Dreamliner og har ordre på totalt 30 større 787-9 innen 2020.

Innen fem år vil dermed langistanseflåten bestå av 38 Dreamlinere. Det innebærer også lansering av en rekke nye langruter de neste årene, melder selskapet.

- Denne bestillingen på 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl for Norwegian. Med de nye flyene kan vi lansere en rekke nye ruter til reisende over hele verden. I løpet av to år med langdistanse har fyllingsgraden om bord i snitt ligget på over 90 prosent, noe som beviser at det har vært et stort behov for billige billetter mellom Europa og USA og Europa og Asia, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.

De nye flyene har lengre rekkevidde, flykroppen er lenger og det er plass til 53 flere seter.

Norwegians versjon av 787-9 har 344 seter, hvorav 35 i premium og 309 i økonomi.Med dagens bestilling har Norwegian mer enn 150 fly i bestilling hos Boeing, inkludert 100 737 MAX. I tillegg har selskapet 100 Airbus A320neo i bestilling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag