Norwegian leier inn ni fly – fagforeningen raser

Totalt 650 Norwegian-piloter tas ut i streik onsdag og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

Totalt 650 Norwegian-piloter tas ut i streik onsdag og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)

Norwegian har leid inn ni fly med mannskap fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken. Flyene skal brukes på Norwegians europeiske ruter.

04.03.15 08:08

- Det gjør vi for å ta vare på passasjerene våre. Pilotene bør tenke over at det er passasjerene vi lever av, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Fagforeningen Parat reagerer sterkt og mener streikebryteri er tatt til et nytt nivå.

Totalt 650 piloter tas ut i streik fra onsdag, og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

Hos fagforeningen Parat forventer man nå at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

- Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til TV 2.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.