Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Norwegian leier inn ni fly – fagforeningen raser

Totalt 650 Norwegian-piloter tas ut i streik onsdag og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.
Totalt 650 Norwegian-piloter tas ut i streik onsdag og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Norwegian har leid inn ni fly med mannskap fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken. Flyene skal brukes på Norwegians europeiske ruter.

- Det gjør vi for å ta vare på passasjerene våre. Pilotene bør tenke over at det er passasjerene vi lever av, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Fagforeningen Parat reagerer sterkt og mener streikebryteri er tatt til et nytt nivå.

Totalt 650 piloter tas ut i streik fra onsdag, og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

Hos fagforeningen Parat forventer man nå at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

- Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til TV 2.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!