Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian ned fra skyene

Kraftig passasjervekst, men inntektene falt tilbake.

Flyselskapet Norwegian fortsetter å vise kraftig vekst sammenlignet med fjoråret, men marginen var under press i november.

Marginen, den såkalte yielden, endte i november på 55 øre, ned fra 69 øre i samme måned i fjor. Det var også en nedgang sammenlignet med oktober, da marginen endte på 63 øre.

Nye fly
Norwegian forklarer fallet sammenlignet med fjoråret med bortfallet av drivstofftillegg, samt 5 prosents økning i gjennomsnittlig flydistanse. Det som trekker i positiv retning er innfasingen av nye fly med høyere kapasitet og lavere enhetskostnader.

Nær èn million
Norwegian oppnådde en kabinfaktor på 74 prosent i november, ned fra 78 prosent i oktober og ned et prosentpoeng sammenlignet med november i fjor.

Flyselskapet fraktet 933.371 passasjerer i november, en økning på 28 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Tilbudte kilometer og antall passasjerkilometer steg med henholdsvis 29 og 27 prosent, og forklarer fallet i kabinfaktoren.

- Også i november fikk vi en kraftig vekst i antall passasjerer. Den svært positive utviklingen for selskapet gjør at vi kan gi våre passasjerer et stadig bedre flytilbud. Sist uke lanserte vi en rekke nye ruter og nytt basefly i Bergen, et kraftig bidrag vekst i turismen og antall arbeidsplasser i regionen, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?