Norwegian og det britiske flyselskapet Easyjet har inngått et samarbeid som innebærer at Norwegians langdistanseruter vil være tilgjengelig for salg i Easyjets nye bestillingstjeneste «Worldwide by Easyjet», skriver Norwegian i en pressemelding.

Det britiske selskapet er Europas nest største lavprisselskap med over 800 kortdistanseruter i 31 land, og en stor og arg konkurrent til Ryanair.

Stenger ikke døren for Ryanair

Norwegian ønsker fortsatt et partnerskap med Ryanair.

- Dette utelukker ikke et mulig samarbeid med Ryanair, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Nettavisen.

Han forteller at det ikke er noen ny utvikling i dialogen med Ryanair nå.

- Vi er interessert i et samarbeid med flere. For Norwegian vil samarbeidet med Easyjet bety et stort potensial og gi økt oppmerksomhet rundt våre langdistanseruter fra London, fortsetter kommunikasjonssjefen.

Den nye tjenesten gjør det altså mulig for Easyjets kunder å bestille videreforbindelser til Norwegians langdistansenettverk i én og samme transaksjon.

Løsningen vil i første omgang være tilgjengelig på ruter fra London Gatwick, men planen er at tjenesten også skal bli tilgjengelig fra andre store flyplasser i Europa i nærmeste fremtid.

Hevder Norwegian vil gå konkurs

Samarbeidet med Easyjet er kanskje ikke det beste utgangspunktet for fremtidig dialog med Ryanair.

Det er også mye som tyder på at stemningen mellom de to er tilspisset.

Det er ikke mange ukene siden Michael O'Leary, konsernsjefen i Ryanair, fikk stor oppmerksomhet ved å spå at Norwegian går konkurs innen fire til fem måneder.

Les mer: Ryanair-sjef Michael O’Leary påstår at Norwegian sliter økonomisk

Les også: Ryanair-sjefen har varslet Norwegians død tre ganger: – Han har en agenda

Forutsetningen for samarbeidet blir kanskje ikke bedre av at Norwegian har kapret flere flygere fra O'Leary.

Les også: Pilotene flykter fra Ryanair til Norwegian