NA24.no

Norwegians baser i Norge og København blir rammet ved en eventuell streik fra onsdag morgen.
Norwegians baser i Norge og København blir rammet ved en eventuell streik fra onsdag morgen. Foto: Paul Kleiven

Norwegian refser anonyme kilder i Luftfarts- tilsynet

Sist oppdatert:
Både Norwegian og irske luftfartsmyndigheter avviser oppslag i Dagens Næringsliv (DN) om problemer med ny lisens.

Dagens Næringslivs torsdagsutgave meldte at Norwegian har fått en søknad om lisens i retur fra irske luftfartsmyndigheter - en lisens selskapet må ha i boks innen julaften dersom de vil unngå at langdistanseflyene blir stående på bakken.

DN viste til anonyme kilder i Luftfartstilsynet i Bodø.

Nå tilbakeviser både Norwegian og irske luftfartsmyndigheter i alle fall noe av innholdet i artikkelen.

"We can comment that a routine AOC assessment of the subject applicant remains on-going. However, we can also confirm that the application has not been refused on any occasion and is currently being processed", skriver Donal Handley i Irish Aviation Authority i en epost.

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, var det det irske tilsynet som på eget initiativ ønsket å presisere sakens fakta etter DN-artikkelen torsdag.

Skånvik tolker uttalelsen som at prosessen med å behandle søknaden om ny lisens i Irland går sin gang - og at ingenting tyder på at lisensen ikke vil være på plass innen julaften.

- Vi har ikke fått andre signaler fra det irske tilsynet, enn at det går som planlagt. Derfor kan vi ikke være med på spekulasjonen om at flyene kan bli stående på bakken fra julaften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere