*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian satser på lavprismarkedet i USA

I løpet av 2017 vil amerikanerne kunne fly med Norwegian fra USA til Europa for 69 dollar, cirka 570 kroner, håper Bjørn Kjos.

07.10.15 06:57

Norwegians toppsjef sier i et intervju med nyhetsbyrået Reuters at han vurderer flygninger til Edinburgh og Bergen fra flyplasser i USA som har få internasjonale flygninger i dag. Han nevner New Yorks Westchester County Airport og Connecticuts Bradley International Airport.

Norwegian er i dag Europas tredje største lavprisselskap. Flyselskapet har i dag 331 ruter til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten, ifølge selskapets nettside.

Passasjervekst for Norwegian i september

Flyselskapet Norwegian hadde over 2,4 millioner passasjerer i september, en økning på 9 prosent fra samme måned i fjor.

– Langdistanseflygingene fortsetter å påvirke tallene i positiv retning med en fyllingsgrad på 96 prosent i september. Vi ser også at stadig flere reisende benytter seg av vårt omfattende europeiske rutenett til å fly videre til USA og Thailand, sier administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos i en pressemelding tirsdag.

I september fløy 2.435.240 passasjerer med selskapet. Totalt var fyllingsgraden på 88,2 prosent, en økning på 6,8 prosentpoeng sammenlignet med september i fjor.

Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 84,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.