*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian sier opp sine svenske kabinansatte

Foto: Johan Nilsson (NTB Scanpix)

Vil heller leie dem tilbake fra et bemanningsselskap.

19.12.13 17:32

Onsdag sendte selskapet ut en melding om at alle de ansatte i datterselskapet Norwegian Air Shuttle Sweden blir overført til et bemanningsselskap. Hvis ikke blir de sagt opp, skriver Aftonbladet.

Norwegian skal fra nå av leie inn alt kabinpersonale i Sverige fra Proffice i stedet for fra sitt eget svenske datterselskap. 52 av selskapets 300 ansatte rammes av nedleggelsen. De øvrige ansatte er allerede overført til Proffice. De ansatte er opprørt over å bli overført og sier at de vil kjempe for å bli i Norwegian.

- Vi er fast ansatt i Norwegian, men nå skal vi bli innleid i stedet. Vi synes det er merkelig, sier en av de ansatte til avisen.

Norwegian sier beslutningen ble tatt av konsernledelsen i Norge.

- Tidspunktet er ikke det beste, det er vi enige om. Men det viktigste er at alle får beholde jobbene sine, sier Krister Aarnio i Norwegian i Sverige.

I meldingen fra Norwegian står det at selskapet og de ansatte var enige om overføringen av personalet.

- Vi hadde ikke noe valg. Det finnes ingen lov som ville stått i veien for at selskapet legger ned en del av sin virksomhet eller bestemmer seg for å omstrukturere hvordan man flyr, sier Susanne Boronkay i Unionen Stockholm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.