NA24.no


Dreamlineren er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde, lavt drivstofforbruk og mindre utslipp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos
Dreamlineren er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde, lavt drivstofforbruk og mindre utslipp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos Foto: Johan Nilsson (NTB scanpix)

Norwegian sikret seg to nye gigant-Dreamlinere

Norwegian har inngått avtale om leveranse av ytterligere to nye Dreamlinere  av typen 787-9.

Norwegian har inngått avtale om leveranse av ytterligere to nye Dreamlinere, noe som betyr enda flere langdistanseruter fremover.

Disse flyene skal etter planen settes i trafikk sommeren 2017. Flyene er av typen 787-9 Dreamliner, som er noe større enn de åtte Dreamliner-flyene Norwegian i dag bruker på sine langdistanseruter.

Selskapet vil med denne siste avtalen totalt ha 19 Dreamlinere i langdistanseflåten i 2018.

Norwegian har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner i flåten og nå 11 fly av typen 787-9 Dreamliner i bestilling. Dermed kommer selskapet foreløpig opp i en flåte på 19 langdistansefly, hvorav fire leveres i 2016, fem i 2017 og to i 2018.

- For å gjøre langdistanseoperasjonen enda mer konkurransedyktig er vi avhengige av flere nye, kostnadseffektive fly. Langdistanserutene er svært populære hos våre reisende, og jeg er svært tilfreds med at vi nå har sikret oss flere fly i flåten. Det muliggjør lansering av enda flere spennende ruter og reisemål over hele verden. Dreamlineren er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde, lavt drivstofforbruk og mindre utslipp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegians versjon av denne større Dreamliner-modellen har totalt 344 seter, hvorav 35 i Premiumkabinen og 309 i Økonomi.

Flyene leases av Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets.

Fakta om Boeing 787-9 Dreamliner

6 meter (20 fot) lenger enn 787-8

Betydelig større fraktkapasitet sammenlignet med 787-8

8 prosent lavere drivstoffbruk per sete enn dagens utgave, noe som også gir tilsvarende lavere miljøutslipp

Kan fly lenger enn 787-8

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere